Страницата се зарежда...

Страницата се зарежда...
Създадена на: | Последно актуализирана на:

кандидатура

Какво следва след интервюто за работа?


Кореспонденция след интервю за работа.

Приема се за изключително професионално да се изпрати имейл, в който да благодарим за възможността да се запознаем и обсъдим работата. Така шансовете ти да бъдеш запомнен се увеличават значително. Разбира се, имейлът трябва да е адресиран до интервюиращият те, в противен случай има шанс да не стигне до него.

В случай, че не си попитал за визитка или контакт на самото интервю, потърси на уебсайта на компанията или звънни да попиташ за пощата на служителя, с който си имал среща.

Ако е имало работен казус, който ти е бил зададен можеш да добавиш още нещо смислено към отговора ти по него, така писмото ти ще е по-запомнящо се и ще предизвика повече интерес.

Добре е да го изпратиш 24 часа след като е минало интервюто ти. Така то ще бъде прочетено на следващия работен ден, което увеличава шанса му да не бъде забравено веднага, след прочитането му поради потока от дневни задачи. Добре е накрая на писмото да кажеш още един път, че позицията много ти харесва и че ще се радваш да имаш бъдещата възможност да се присъединиш към компанията и да допринесеш ефективно за нейния ръст.

Какъвто и да е резултата от интервюто, не спирай да кандидатстваш по обяви. Не се лишавай от възможността да ходиш на максимален брой интервюта, дори и за позиции, от които не се нтересуваш наистина. Това ще те направи по-уверен и спокоен пред интервюиращите и ще те подготви за интервюто, на което наистина искаш да блеснеш.

Прочети защо не трябва да спираш да ходиш по интервюта дори и вече да имаш работа.

Екипът на БГ Заплати ти пожелава късмет!


Реклами

Харесай ни във facebook.

Още полезна информация:

Достатъчно ли ти плащат?

Сравни напълно безплатно и анонимно твоето възнаграждение.
Сравни заплатата си
Реклами

Харесай ни във facebook.