Страницата се зарежда...

Страницата се зарежда...

Автотенекеджия

Код по НКПД: 72131001

Заплата

Колко получава Автотенекеджия? Актуална статистика.


Трудова характеристика:

Същност:

Тенекеджиите изготвят, сглобяват, монтират и ремонтират изделия и части за тях от метални листове от стомана, мед, калай, месинг, алуминий, цинк или галванизирана ламарина.

Задачи:

Тенекеджиите изпълняват следните основни задачи: • маркират метални листове за отрязване или огъване; • изготвят и ремонтират домакински съдове, декоративни елементи, фитинги и други изделия от ламарина, мед или други метали; • изготвят и ремонтират бойлери, резервоари, варели и подобни изделия; • монтират и ремонтират части от метални листове на моторни превозни средства и самолети; • приспособяват подробни планове в работни цехови чертежи, спазването на които е необходимо при конструиране и монтиране на произвежданите продукти от метални листове; • определят проектни изисквания, включително обхват, последователност на извършвани операции, необходими методи и материали съгласно планове, чертежи, писмени и устни указания; • контролират качеството на продуктите и тяхното монтиране с цел осигуряване на съответствие с техническите спецификации.

Примерни длъжности в единичната група:

– Тенекеджия

– Тенекеджия, медни листа

– Тенекеджия, орнаменти

– Тенекеджия, самолетостроене

– Тенекеджия, корабен

– Автотенекеджия

– Ковач, котли/казани

БЕЛЕЖКИ: Монтажниците на метални покриви се класифицират в 7121 Работници по изграждане и ремонт на покриви. Монтажниците на отводнителни, водосточни и други канали се класифицират в 7126 Водопроводчици и тръбопроводчици. Работниците, които изготвят елементи за покривни конструкции и за тръбопроводни инсталации се класифицират в 7213 Тенекеджии.

Достатъчно ли ти плащат?

Сравни напълно безплатно и анонимно твоето възнаграждение.
Сравни заплатата си
Реклами

Харесай ни във facebook.

ЕГ Примерни длъжности в единичната група "Тенекеджии" :


Достатъчно ли ти плащат?

Сравни напълно безплатно и анонимно твоето възнаграждение.
Сравни заплатата си
Реклами

К - клас ПК - подклас Г - група ЕГ - единична група